Livet vändes upp och ner på en dag!

Det var evigheter sedan jag skrev i denna bloggen och hade egentligen tänkt avsluta den, men jag kommer starta upp den igen med en helt annan inriktning. Livet har tagit en helt ny vändning för oss och jag kommer behöva skriva ner och föra en blogg om inte för oss själv, men för de nära och kära runt om oss.

Vi gör en helomvändning i vårt sätt att leva och detta är inte lätt kan jag lova. Från att ha kunnat äta vad vi vill, beställa pizza en torsdag om vi vill till att spontanäta vad vi vill så måste vi från och med nu börja äta hälsosamt och börja räkna kolhydrater i all mat.

För oss kommer detta bli hälsosamt, absolut men vi valde inte detta själv. Vi har inget val. Min son fick Diabetes 1. Och i och med att Diabetes kommit in i vårt liv, så finns där ingen väg tillbaka.

Från och med nu så blir varenda räkning av kolhydrater och mätning av blodsocker, och varenda utmätning av enheter i insulin, en livsviktig garanti för att min son ska leva och undvika framtida följdsjukdomar.

Spontaniteten i att kunna ta ett extra glas mjölk om man är törstig är slut, det där extra glaset mjölk måste räknas ut i mer insulin och tas innan mjölken kan drickas.

Vi är en stor familj. Det är många som ska anpassa sig. Allt blir annorlunda för oss nu. Allt blir annorlunda för min son som ska fylla 13 år i år.

Diabetesen har vänt upp och ner på vårt liv och vi har bara plats för dem just nu som ställer upp för oss så vi kan fokusera på att få vårt liv på fötter och komma i rutin, eller för dem som verkligen anstränger sig för att förstå och lära. Jag tror inte jag kommer ha tolerans för oförstående kommentarer. Det fick jag tillräckligt när min son fick adhd.

Vi är inte bara en familj som kommer leva med Diabetes 1. Vi lever även med adhd och vi lever även med OCD och oro och ångest som visar sig i Trichotillomania. Totalt är det 4 barn i vår familj mellan 3 och 15 år. Och nu måste vi lära oss att få allt detta att gå runt utan att bränna ut oss i slutändan. Hur vi ska lyckas med det har jag inte svar på än.

Jag är tillbaks en stund

Detta är mitt första inlägg sedan vi urnsatte min älskade mormor. Jag tappade sugen för bloggen samt så fick jag ett virus jag inte orkade ta tag i och jag har haft fullt upp. Vet inte om denna bloggen ska fortsätta även om jag saknar att dokumentera. Ska försöka kopiera ner allt iallafall innan den åker. 🙂

Tiden går så fort, alldeles för fort. Sommaren är här. Filippa är 2 år och 3 månader. En bestämd liten tjej som pratar som bara den. Hon älskar att göra vad Nellie gör. Hon älskar att leka och kör mycket roll lekar  med henne själv eller med Nellie.

Nellie fyllde 4 år idag. Vi hade kalas både i lördags för dagiskompisarna, familjen i söndags och sedan några kompisar och lite familj som inte kunde i helgen, som kom idag. Nellie är nöjd, massor med paketet och uppmärksamhet, jag är slutkörd :).

Bjuder på en bild på födelsedagsgrisen från i lördags i väntan på kompisarna.

mini

Till min mormor

Idag är verkligen en sådan dag jag skulle ha ringt dig och kommit och hälsat på för en tolva och en god kopp kaffe. Jag känner i varenda nerv i min kropp hur mycket jag behöver höra din röst och ditt porlande skratt, se ditt fina leende framför mig. Hur jag behöver prata med dig om lite allt möjligt. Det är första gången sedan du gick bort som jag känner ett otroligt krävande behov av att känna dig nära och jag kan inte skaka av mig det, det vill inte försvinna. Jag vet inte om det har att göra med att imorgon är det din urnsättning….

Jag vet inte om det börjar komma på mig att du är borta. Att jag aldrig kommer se dig mer? Att vi inte kommer ringas mer. Att jag inte kan krama dig mer, pussa din lena kind. För det gjorde jag alltid. Det var otroligt viktigt för mig att ge dig den närheten för jag visste hur ensamt det kunde bli för dig. Du var inte ensam, du hade alltid oss och din syster och dina vänner, men ibland glömmer man bort närheten och beröring. Hur viktig den är. Den där kramen när man gick förbi, beröringen på handen, för att visa hur mycket du betydde för mig.

Och du fick alltid en lång kram. Jag sa det till dig, när jag kramade dig, att håll nu i mig och krama riktigt mycket för det är så viktigt, och du skrattade och kramade tillbaks. Du tyckte nog jag var lite tramsig, men jag såg att du uppskattade det. Fasiken vad jag saknar dig mormor…

Kan inte fatta att det gått mer än 2 månader sedan du lämnade oss. Jag är så otroligt tacksam att jag fick vara där vid dig den sista stunden. Jag tror du väntade in tillfället för oss.

Du är så saknad av mina barn. Nellie pratar mycket om dig faktiskt. När vi går förbi en dörr som mliknar din, upp till mamma så frågar hon alltid om mormor bor där. Jag försöker förklara varje gång att du bodde i ett annat hus, men i den dörren men att du nu bor bland molnen. Jag ser att hon försöker förstå, men i sitt naiva sätt som så liten frågar hon så tröstande om vi ska klättra upp till dig på en stege och hälsa på. Jag önskar. Filippa tar ditt foto och pussar på. Hela glaset är kladdigt och behövs torkas av då och då. 🙂 De stora tänker på dig och saknar dig, även om de inte pratar om det så mycket.

Det blev ett stort tomrum hos oss. För alla. Men samtidigt så gav du så mycket av dig själv och det hjälper i bearbetningen av sorgen av vår förlust. Jag dricker just nu en kopp kaffe från din kaffekokare som jag tog över. Kanske du tar dig en liten kopp i himlen. Jag har även bordet och stolarna du ville jag skulle ha. Som jag glömt att du sa till mig i våras, att den dagen du inte fanns skulle jag ha dem. Men det ville jag inte höra på, för inte trodde jag att det skulle vara så nära!! Men Micke mindes och jag är så glad att jag gjort plats för det för där är så mycket minnen i dem för mig. Hur jag lekte på dem under min uppväxt när jag sov över hos er. De speglar dig och jag ska vårda dem alltid. Du kommer för evigt leva inom mig och finns med oss varje minut.

Älskar dig!

 

Hösten på intåg

Sommaren har gått med hisklig fart. Om en vecka ska min minsting inskolas på dagis. Hon blir 17 månader. Det har hänt så mycket med mina små. Fasiken, innebär detta att hösten är på intåg?

Filippa säger så mycket ord just nu. ”kla kla” (nicolas) ”Lia” (emelia) Nellie, blöja, välling, katt, boll, napp, dricka, bil osv osv. Orden bara forsar ur henne, kan inte ens räkna dem längre.

Nellie blev blöjfri dagtid helgen innan hon fyllde 3 år och 6 veckor efter så blev hon även blöjfri på natten. Det enda  är att nummer 2 görs fortfarande i blöjan. Hon har jättesvårt att ta det steget. Men samtidigt, hon är så duktig med de andra 2 delarna.

Nu börjar skolorna snart. Stora tjejen har verkligen blivit stor. Lång och så vuxen. Inte en chans jag klarar lyfta henne längre =). Hon ska börja 8:an. När blev hon så stor? Sedan ska min son börja 5:an.

Själv har jag tagit tjänstledigt tills 1 februari 2015 för att prova jobba med min fotografi heltid. Ska bli riktigt spännande samtidigt som det är nervöst för nu måste jag få in kunder! Inte bara en då och då, utan lite mer.

Ser fram emot det, men har bara 5 månader.

Annars så rullar livet på som vanligt. Vi har inte gjort ngt speciellt i sommar eftersom vi sparat lite för att jag ska kunna göra detta. Småsaker, ngn marknad, bad och så bara. Sedan har vi fixat lite hemma.

Vad fort sommaren gått.

Tänder ett ljus ikväll

idag fick jag veta att vår kontaktperson/sjuksköterska på BUP dött hastigt i måndagskväll. Detta känns jättetråkigt och riktigt sorgligt. Det är honom vi gått till nu varannan vecka i 1 år sedan vi fick att min son har adhd. Han ringde mig i måndags vid 17.19 och pratade in ett meddelande då han avbokade vårt möte dagen efter av privata skäl.. och sedan får jag veta att han dog samma kväll…

Fruktansvärt tråkigt. Sänder tankar till hans familj!! Han var en underbar och trevlig människa med stort hjärta för våra barn. Han kommer vara saknad!!

Lekstugan

hus2hus

Jag har nu grävt ur gräsmattan lite och lagt sten i hörnorna vid lekstugan. Har även placerat en plastväxt i kruka vilket gav ett rätt lommigt intryck. Vi har så mycket skugga i den delen av trädgården så de blommorna jag satte i en kruka slokades, för de ville ju ha sol. Men denna duger faktiskt bra!

Idag var jag på loppis och jag hittade ett litet träbord och 2 små stolar till stugan, 1 duk till bordet, 1 pläd till stugan och så en leksaksdammsugare + micro + tvättmaskin. Längtar så tills vi ska måla därinne och sedan lägga golvet så man kan inreda på riktigt!

Filippa

_MG_0097 _MG_0082 _MG_0093 _MG_00871 Lite foton från idag. Så här står Filippa STÄNDIGT i köket. Drar ut rubb och stubb! Idag var vi på ÖP sedan var vi lite i trädgården. Nya favoriten är att sitta vid mina planteringar och leka med stenarna. På bilden med stugan ser ni siffrorna men de ska bytas ut till större och vita. Sedan ska även detaljerna på huset som inte är ditsatta än spraymålas vita och sättas upp. En liten glimt på brevlådan syns också.

Fix i trädgården

Äntligen är våren här känns det som. Vi har fixat och hållt på i trädgården och äntligen är lekstugan färdig utvändigt bortsett tak och skorsten. Det ska vi göra när det blir varmt och mannen är ledig. Det är ju fortfarande lite kyligt i vindarna, hos oss iallafall.

Vi har nu skaffat hasp till dörren, så att vi kan ha den helöppen utan risk att ungarna klämmer sig, samt haspa på kvällen. Har även köpt 37 i silvriga siffror som fått hamna lite tokigt på väggen (tar bild imorgon). Ska yta ut dem mot stora siffror så fort jag hittar sådana. Dessa känns lite för små. Vårt hus är 37 så det var lite kul.

Letade upp en bild jag tog från mobilen häromdagen. Det är innan vi fixade i trädgården och innan lilla ljusrosa brevlådan kom upp.

10172664_10152347067050631_1332605830152391093_n

Bakom lekstugan har vi ju en lång slänt som jag kämpat med och planterat en del nytt i. Idag provade jag dessutom på att så morötter för första gången samt lite gurkor. Mest på skoj. Imorgon ska jag så sallad samt plantera lite solris frön. Förra året blev mina 4 solrosor 2,5 meter långa om det räcker. De var som tagna ur en saga så vi får se om det blir några i år.

Nu har det börjat arta sig

och vi har målat vitt på verandan och fönster m.m. Mycket måste målas en andra gång när det gäller kanterna och så plus att jag börjat måla fönsterluckorna. 2 är målade och ska målas igen, de andra 2 får målas imorgon. Men det börjar arta sig.

Har även varit och köpt lite blommor och en buske till trädgården som jag ska plantera imorgon när Filippa sover.

_MG_9807_2