Lekstugan

hus2hus

Jag har nu grävt ur gräsmattan lite och lagt sten i hörnorna vid lekstugan. Har även placerat en plastväxt i kruka vilket gav ett rätt lommigt intryck. Vi har så mycket skugga i den delen av trädgården så de blommorna jag satte i en kruka slokades, för de ville ju ha sol. Men denna duger faktiskt bra!

Idag var jag på loppis och jag hittade ett litet träbord och 2 små stolar till stugan, 1 duk till bordet, 1 pläd till stugan och så en leksaksdammsugare + micro + tvättmaskin. Längtar så tills vi ska måla därinne och sedan lägga golvet så man kan inreda på riktigt!

Fix i trädgården

Äntligen är våren här känns det som. Vi har fixat och hållt på i trädgården och äntligen är lekstugan färdig utvändigt bortsett tak och skorsten. Det ska vi göra när det blir varmt och mannen är ledig. Det är ju fortfarande lite kyligt i vindarna, hos oss iallafall.

Vi har nu skaffat hasp till dörren, så att vi kan ha den helöppen utan risk att ungarna klämmer sig, samt haspa på kvällen. Har även köpt 37 i silvriga siffror som fått hamna lite tokigt på väggen (tar bild imorgon). Ska yta ut dem mot stora siffror så fort jag hittar sådana. Dessa känns lite för små. Vårt hus är 37 så det var lite kul.

Letade upp en bild jag tog från mobilen häromdagen. Det är innan vi fixade i trädgården och innan lilla ljusrosa brevlådan kom upp.

10172664_10152347067050631_1332605830152391093_n

Bakom lekstugan har vi ju en lång slänt som jag kämpat med och planterat en del nytt i. Idag provade jag dessutom på att så morötter för första gången samt lite gurkor. Mest på skoj. Imorgon ska jag så sallad samt plantera lite solris frön. Förra året blev mina 4 solrosor 2,5 meter långa om det räcker. De var som tagna ur en saga så vi får se om det blir några i år.

Nu har det börjat arta sig

och vi har målat vitt på verandan och fönster m.m. Mycket måste målas en andra gång när det gäller kanterna och så plus att jag börjat måla fönsterluckorna. 2 är målade och ska målas igen, de andra 2 får målas imorgon. Men det börjar arta sig.

Har även varit och köpt lite blommor och en buske till trädgården som jag ska plantera imorgon när Filippa sover.

_MG_9807_2

Lekstugan del 1

I helgen köpte vi en lekstuga till barnen. Detta är ett projekt då den ska byggas, målas, inredas och allt annat skoj. Så nu kommer en ny kategori här på bloggen som heter lekstugan och där ni kan följa hur den finner sin plats i vår trädgård.

Den levererades idag till vår lycka och sedan klockan 16 så har Micke, morfar och farfar byggt upp den. Vid 18-tiden kom även morbror Marcuz och hjälpte till lite. Nu är klockan 21.30 och den är nästan klar, själva bygget. Imorgon ska taket läggas, sedan får vi se när det ska målas eftersom det fortfarande är kallt om natten. Här kommer lite bilder från bygget. Det är inte helt klart men nu är det för mörkt och kallt och skruvdragaren behöver laddas.

_MG_9661 _MG_9662 _MG_9666 _MG_9671 _MG_9674 _MG_9677 _MG_9682_2 _MG_9684_2 _MG_9686_2 _MG_9689

Här är inte verandan på, men det är den nu. Bilder kommer imorgon.