Stand by helg

Söndag och helgen över… Helgen har varit bra och händelserik faktiskt. Fredagen började med att jag hämtade Nellie kl 15. Då visade det sig att ett annat litet barn hade kräkts och han satt fortfarande med fröken och kräktes i en spann den stackaren. Jag var in och tog Nellie som satt i lugn och ro och tuggade på en bulle mitt i all maginfluensa odör. Grabbade henne, sprang ut i kapprummet, stoppade henne (utan strumpbyxor och kjol som låg i skötrummet inne på avdelningen) i overall och skor och skyndade ut till bilen. Kvällen blev lite gott med min bror och hans tjej samt en massa Maxi Yatzy spelande.

Vi har varit på ”stand by” hela helgen men ingen av oss har blivit sjuka *peppar peppar* än. Inte ens en lös mage vilket är bra. Tur är hon ledig imorgon (måndag). I lördags åkte vi till Museum med alla 3 ungarna och min 7-åriga lillasyster. Det tyckte Nellie var väldigt skoj.  På kvällen kom min yngre bror, hans sambo och deras lilla bebis. Nellie låtsades inte om det när jag höll den lilla som snart är 4 veckor gammal, men så fort jag lämnade över henne så skyndade sig Nellie till mitt knä för att klistra sig där ett tag. Såg Hypnotisören med Persbrandt och den var faktiskt skitbra!


Lite bilder från Malmö Museum

Några av er vet att Micke har en dotter sedan innan, en flicka som är lika gammal som Nicolas (född 2003). Vi har inte sett henne sedan Nellies dop i september 2011 pga av olika orsaker. Men för 1 vecka sedan hörde hon av sig och idag var vi och träffade henne hos hennes mormor. Det var roligt att Nellie fick träffa sin andra storasyster. Det verkar som om vi kanske får träffa henne lite mer från och med nu. Där fanns faktiskt lite likheter mellan Nellie och henne. Detta var deras andra möte.


Nellie satt fint hos storasyster C.

Än så länge mår vi alla bra och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Jag känner inte för att ligga och kräkas och krampa så i magen när jag har en sådan stor bebis i magen. Gick ju in i vecka 33 idag. Hade vinterkräksjukan när jag var gravid med Nellie men det var nog innan vecka 20. Kunde varken äta och dricka på några dagar och trodde faktiskt jag skulle dö på studs. Så hemskt att vara gravid och bli så dålig.

Ett urval av fotografier

Igår frågade min mamma mig om varsett svartvitt foto på barnen, så vi satt och kollade igenom. På kvällen satt jag och fortsatte göra lite bilder. Att framkalla i album till var och en, det har jag gett upp. De har sina första år, Nellies album saknas från 8 veckor och framåt, men det går inte. Jag fotograferar för mycket. Men att göra en fotobok då och då, kan vara skoj. Så den första ska bli en svartvit på några favoritbilder. Jäkligt svårt att välja ut. Men här är några.

 

Lite bilder från igår

Här kommer lite bilder från fynden igår. Inte mycket men nöjd.

Till Fyran:

Body – pop 20 kr, Klänning Name It 10 kr och gröna setet ME TOO 20 kr.

Till Nellie:

Skor Kavat 80 kr, setet är Me & i 20kr.

Helt okej tycker jag =).

Här kommer en bild på gamla gungstolen som ska slipas och målas helvit. Sedan korgsängen på hjul som Micke låg i som ska göras fin. Den ska vi ha i vardagsrummet som sagt,

Tomteflickan Nellie

Idag roade vi oss med att ta lite juliga fotografier. Nellie kravlade över hela vardagsrummet och landade vid paketen som hon är helt fascinerad av. Lite sug och smak där på kanten på det blåa paketet blir det var gång hon hamnar där. Tur det är hennes paket :).

Trots förkylningen är hon pigg och glad. (Just nu sover hon). Så jag satte på henne julklänningen hon fått av farmor och satte ett paket framför henne med roligt snöre och tog lite fina bilder som ni ser i loggan ovanför. Ska ta bilder en annan dag med en gladare bebis så jag får större leende. Men hon satt faktiskt igenom hela foto sessionen på ca 60 bilder.

Nellie 5 månader!

Igår fyllde Nellie 5 månader! Hon var lite småkrasslig, så hon fick ingen vaccination men hon vägdes och mättes. Hon väger 6530 gram och var 68 cm lång. Hon har verkligen spurtat i längd och vikt, men speciellt längd. Nästan 4 cm på en månad!

MAT
Nellie ammas fortfarande helt. Hon har smakat en tsk majs för några veckor sedan. Hon sover hela nätterna. Hon somnar oftast vid 21-22 och vaknar vid 06-07.30 någon gång.

LEK OCH ANNAT
Nellie har börjat ta sig fram. Hon ställer sig på knäna och gungar, lägger sig ner och sedan upp igen. På detta sätt förflyttar hon sig. Hon kan sitta några sekunder själv. Hon har kommit på olika nya ljud. Mycket höga toner ”iiiihhhiiiii” när hon pratar med sig själv samt pruttljud. Hon är fascinerad av sina egna händer. Dregglar massor. In med fötter och händer i munnen hela tiden.

Hon har börjat sitta i en gåstol samt en hoppedjungel stol. Hon älskar dem. Hon är väldigt stark i rygg och nacke. Sköterskan igår tippade på att hon skulle gå tidigt. Vi får se.

        

En liten Bildbom från kampen med mjölkpaketen, myset med Gizmo i soffan, gåstolen, babycaféet och Nellie sitter lite på öppna förskolan.