Till min mormor

Idag är verkligen en sådan dag jag skulle ha ringt dig och kommit och hälsat på för en tolva och en god kopp kaffe. Jag känner i varenda nerv i min kropp hur mycket jag behöver höra din röst och ditt porlande skratt, se ditt fina leende framför mig. Hur jag behöver prata med dig om lite allt möjligt. Det är första gången sedan du gick bort som jag känner ett otroligt krävande behov av att känna dig nära och jag kan inte skaka av mig det, det vill inte försvinna. Jag vet inte om det har att göra med att imorgon är det din urnsättning….

Jag vet inte om det börjar komma på mig att du är borta. Att jag aldrig kommer se dig mer? Att vi inte kommer ringas mer. Att jag inte kan krama dig mer, pussa din lena kind. För det gjorde jag alltid. Det var otroligt viktigt för mig att ge dig den närheten för jag visste hur ensamt det kunde bli för dig. Du var inte ensam, du hade alltid oss och din syster och dina vänner, men ibland glömmer man bort närheten och beröring. Hur viktig den är. Den där kramen när man gick förbi, beröringen på handen, för att visa hur mycket du betydde för mig.

Och du fick alltid en lång kram. Jag sa det till dig, när jag kramade dig, att håll nu i mig och krama riktigt mycket för det är så viktigt, och du skrattade och kramade tillbaks. Du tyckte nog jag var lite tramsig, men jag såg att du uppskattade det. Fasiken vad jag saknar dig mormor…

Kan inte fatta att det gått mer än 2 månader sedan du lämnade oss. Jag är så otroligt tacksam att jag fick vara där vid dig den sista stunden. Jag tror du väntade in tillfället för oss.

Du är så saknad av mina barn. Nellie pratar mycket om dig faktiskt. När vi går förbi en dörr som mliknar din, upp till mamma så frågar hon alltid om mormor bor där. Jag försöker förklara varje gång att du bodde i ett annat hus, men i den dörren men att du nu bor bland molnen. Jag ser att hon försöker förstå, men i sitt naiva sätt som så liten frågar hon så tröstande om vi ska klättra upp till dig på en stege och hälsa på. Jag önskar. Filippa tar ditt foto och pussar på. Hela glaset är kladdigt och behövs torkas av då och då. 🙂 De stora tänker på dig och saknar dig, även om de inte pratar om det så mycket.

Det blev ett stort tomrum hos oss. För alla. Men samtidigt så gav du så mycket av dig själv och det hjälper i bearbetningen av sorgen av vår förlust. Jag dricker just nu en kopp kaffe från din kaffekokare som jag tog över. Kanske du tar dig en liten kopp i himlen. Jag har även bordet och stolarna du ville jag skulle ha. Som jag glömt att du sa till mig i våras, att den dagen du inte fanns skulle jag ha dem. Men det ville jag inte höra på, för inte trodde jag att det skulle vara så nära!! Men Micke mindes och jag är så glad att jag gjort plats för det för där är så mycket minnen i dem för mig. Hur jag lekte på dem under min uppväxt när jag sov över hos er. De speglar dig och jag ska vårda dem alltid. Du kommer för evigt leva inom mig och finns med oss varje minut.

Älskar dig!

 

Pustar ut lite.

Jag kan allvarligt inte fatta hur jag betat av detta halvår fyllt med dop, bröllop, fotograferingar på heögerna oftast, min sons diagnos & alla möten, start med mediciner, kurser i adhd, min dotters dagnos ocd och alla psykologbesök, ytterligare fotograferingar och annat och nu är julen kvar!

Igår fyllde Emelia 13 år! Vi hade en lugn kväll då det kom lite familj för att gratta henne och idag ska hon ha lite ensam hemma/sova över kväll med några kompisar. Jag & Micke ska enbart ha Filippa och ska åka bort under kvällen. Blir nästan som en barnfri kväll. Nellie och Nicolas ska sova hos min mamma.

Imorgon bitti har jag ytterligare en nyföddfotografering. Min 4:e utav 5 sedan november. Har haft varje helg dessa senaste 3 helgerna. Jag tycker om det, bara det att de tar sådan tid. Jag åker hemifrån vid 09 och är hemma innan 15. Men imorgon har Micke bara Filippa. Förra helgen hade han 5 ungar själv då vi hade Cassandra med.

Sedan har man att julhandla klart, fixa det sista om man har ngn julklapp kvar, men jag tror faktiskt vi är ganska klara! Sedan ska det stekas köttbullar och bakas lite & frysas in. Julen är mysigast som på julafton, då kan man kolla av igen.

Filippa blev 9 månader igår. Hon har 3 tänder. Hon går runt bord och med saker, kryper sedan 3 månader tillbaks. Ja, det enda som saknas är att hon ska börja gå. Min lilla rulta. =)

Vagnbyte

Igår köpte vi en Emmaljunga cerox 360 för 1200 kr. Jättefin och Likadan som vår syskonvagn men en enkel och vi är nöjda. Sålde idag vår lila Brio SIng för 1500 kr. Saknar redan vår lila SIng då den representerar så mycket glädje. Det var med den vi fick Nellie, åkte till Legoland med alla barnen, utflykter, Lekplatser, Promenader, Väntan på Filippa.. Ja, den medför massor med minnen… Så saknaden finns där…

Bytte vagn för vi har för mycket vagn härhemma på för mycket plats. Vill ha en vagn som jag kan sätta Nellie i med Filippa i knäet när hon inte orkar gå (när Filippa kan sitta bra). En vagn Nellie kan åka i och sova i när Filippa sitter i ergon.. Det funkade inte med Brion. Den var perfekt med 1 litet barn, men inte med 2. Vi vill även sälja vår Emmaljunga Cerox twin 360.

Sommaren är nästan här

IMG_4939 IMG_4887

Är inte bara dessa dressarna så söta!!! Helt ljuvligt somriga och kan jag annat än att säga att Nellie var överlycklig när hon fick en likadan som ”Ippa”.

IMG_4861 IMG_4872

Var på badet nu på eftermiddagen när de stora barnen slutat skolan. De stora badade, Nellie bekantade sig med poolen & Filippa mös i vagnen. Äntligen har badet öppnat och det ligger ju bara nerför backen, så självklart blev det familjebadkort för man lär hänga där när man inte gör annat heta dagar. Dock har vi idag haft bra väder men det var kallt imorse och det är inte lika bra som i norra sverige – än iaf. Vi hade iof sig det bra vädret ngn vecka innan resten av sverige, så man ska väl inte klaga. =)

Jag är så vansinnigt förkyld bara. Kan inte prata alls utan att låta som jag talar ur en strut och det är skitjobbigt. Näsan rinner och är alldeles förstoppad. Inget vidare kul. Har även lock för öronen och ett enormt tryck över ansiktet. Hoppas detta går över snabbt.

IMG_4876

Det går sakta men säkert neråt

Ställde mig på vågen imorse. 80 kg. Jag äter ju rätt onyttigt, kakor och skit nu när det är påsk, och godis… men jag går ner ändå så ska inte klaga så länge vågen inte står still..

Bjuder på en magbild, ser ut att vara i 3-4 månaden men den går neråt iallafall!! Ska leta upp måttbandet och börja mäta midjan. Var nog på 125 cm som mest med Filippa i magen nu. Så ska bli spännande att se.

Bild 2013-03-30 kl. 10.04
11 dagar efter förlossningen

Fick lite ångest

nu när jag var inne och läste på elvabarnsmammans blogg om ett brev hon fick av en läsare om sviterna efter vaccinationen mot svininfluensan… Jag har ångest för jag vaccinerade båda mina barn, men då visste man ju inte bättre då men tackar gudarna för att det gick bra för dem!!! Jag var så i val och kval om jag skulle eller inte. Men så gjorde jag det på vårdcentralen då jag först tackat nej till att göra det på skolan. Var tvungen att googla lite om det nu. Har ju hört mycket om tex narkolepsi som bieffekt men egentligen inte fördjupat mig nämnvärt. Känner så för dem som drabbats… Fyfan säger jag (ursäkta svärordet).

Hittade även denna bloggen med olika offers berättelser efter vaccinationen…

Hur ser Nellies matschema ut

Nellie äter bättre än någonsin nu när jag håller tillbaks på amningen till enbart 1-2 gånger under dagen. Inget små snuttande alls. Välling och ersättning har vi gett upp på just nu dock. Hon vägrar.

Så en dag blir så här med mat nu:

Amning runt 06-07
Morgonen runt 08-09
     En tallrik gröt
Bitar av macka med pålägg (leverpastej, skinka eller ost)
Amning vid 10-11 innan hon ska sova middag
Lunch 12-13.30 någon gång beroende på när hon sov
     Mat från barnburks mat OM jag inte gjort mat själv då
Mellis 15-16 någon gång
Frukt eller en tallrik gröt, pannkaka eller macka, yoghurt eller annat
Middag 17-30-18 någon gång ca
Vår middag som vi lagat
Kvällsmat 19.30-20.30
Gröt, macka med bitar
Kvällsamning innan nattning 

Hur ser ert matschema ut?

Rena Loppishelgen!!

Vilken helg jag och Milla haft. Först i lördags så var det loppis här bland fotbollsmammorna och då fyndade jag lite 4 par skor till Nellie, 2 jättesmarta hakklappar, vårmössa, utebil med släp samt 1 klänning i stl 92. Skorna är lite stora än, förutom de rosa Esprit, men bra tills sommaren. Då hon ändå kryper nu och sliter upp dem, så är det perfekt med begagnat för vårens sandlåda.

Dock var priserna bland många av de som sålde, relativt höga för att vara en loppis. När ska folk fatta att en loppis ska ge fynd, sedan om den där tröjan har sentimentalt värde så man måste gå i överpris, spara den då för tusan där hemma! Milla som aldrig springer på loppis blev iallafall totalt taggad. Nu har jag en loppiskompis! Yey! 😉

Dessa hakklapparna är precis vad jag behövde. Enkla att tvätta och mjuka. Micke torktumlade ju min favorit så den smälte i vintras. =)

Idag åkte vi till en kyrkloppis i en närliggande by. Där var priserna super. 5-15 kr per vanliga plagg och enkelt att hitta. Varje bord var överbelamrat med kläder efter storlek. Sedan betalde man när man hade sin hög liksom. Hur bra som helst. Här hittade jag en underbar hjälmmössa, byxor, tröjor, tunikor i underbara mönster och färger, en prinsessekjol, 2 mindre leksaker t-shirts samt en grön shelljacka till Nellie samt ett par Kavatskor för våren i storlek 19 som satt perfekt!

Skurade de två kavatskorna med vitt nu ikväll och de blev jättefina faktiskt. Hela detta kalaset med 5 par skor, kläder, lite saker som Emelia hittade osv (glöm nu inte utebilen och släpet som inte finns på bild plus lite annat som ej är på bild), för 400 kr. Det är vad jag fått lägga på 1-2 par skor och ett av klädesplaggen. Jag älskar loppis. Tänker faktiskt stå med Emelia i september på Esplanaden i Lund och sälja saker vidare. =) Kan jag få säga att Milla är lika glad som jag för sina fynd?